Vergeten we niet goed te starten?

De scholen zijn druk met het uitvoeren van protocollen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Daarnaast heeft de overheid geld vrijgemaakt om leerachterstanden tegen te gaan. We willen natuurlijk allemaal dat leerlingen en leerkrachten veilig naar school kunnen gaan en dat kinderen blijven leren, maar vergeten we niet te investeren in #basisveiligheid en #relatie? Gaan we hier niet aan voorbij door direct te focussen op het #leerrendement en het inhalen van achterstanden?

Een positief #pedagogisch klimaat op school levert op de lange termijn een bijdrage aan het verhogen van de opbrengsten. Ga bijvoorbeeld opzoek naar de overeenkomsten tussen je leerlingen met spel en #coöperatieve werkvormen die tegelijkertijd het belang van de nieuwe regels op school laten zien. Wat zouden volgens hen veilige maar ook leuke nieuwe begroetingen kunnen zijn?

Vooral in deze tijd waarin we veel afstand moeten houden is het een goed idee om niet alleen aan het begin van het schooljaar, maar veel vaker aandacht te besteden aan het pedagogisch klimaat. Daarom wordt er bij #Coöperatief #Onderwijs elke dag gestart met een pedagogisch blok met expliciete aandacht voor relatie en veiligheid. Hoe starten jullie?

View this post on Instagram

Beginnen tijdens een pandemie, vergeten de veiligheid niet!

A post shared by Anje de Vries (@cooperatiefonderwijs) on